Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Originálna francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

1 ks
cibuľa
60 g
maslo
1,5 litre
hovädzí vývar
2 ČL
cukor
250 ml
červené víno
1 ks
bageta
90 g
syr Gruyère

postup

1.
V hrnci na rozpustenom masle podusíme kolieska cibule 25 až 30 minút. Potom posypeme cibuľu cukrom a dusíme ďalších 10 minút dozlata, ale stále musíme miešať, aby cibuľa neprihorela.
2.
K cibuli postupne prilejem vývar, ktorý sme si zvarili a dve tretiny a víno. Pomaly varíme 30 minút. Hotovú polievku podávame s francúzskymi krodónmi.
3.
Krodóny: Bagetky nakrájame našikmo a každý kúsok potrieme roztopeným maslom z oboch strán. Bagetky dáme na plech a pečieme ich asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Pred koncom ich posypeme syrom a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cremefresh
25.10.2013 10:10 | |
+2 -0
mňam túto polievku zbožňujem (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...