Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Originálna francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

1 ks
cibuľa
60 g
maslo
1,5 litre
hovädzí vývar
2 ČL
cukor
250 ml
červené víno
1 ks
bageta
90 g
syr Gruyère

postup

1.
V hrnci na rozpustenom masle podusíme kolieska cibule 25 až 30 minút. Potom posypeme cibuľu cukrom a dusíme ďalších 10 minút dozlata, ale stále musíme miešať, aby cibuľa neprihorela.
2.
K cibuli postupne prilejem vývar, ktorý sme si zvarili a dve tretiny a víno. Pomaly varíme 30 minút. Hotovú polievku podávame s francúzskymi krodónmi.
3.
Krodóny: Bagetky nakrájame našikmo a každý kúsok potrieme roztopeným maslom z oboch strán. Bagetky dáme na plech a pečieme ich asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Pred koncom ich posypeme syrom a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cremefresh
25.10.2013 10:10 | |
+2 -0
mňam túto polievku zbožňujem (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.