Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Originálna francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

1 ks
cibuľa
60 g
maslo
1,5 litre
hovädzí vývar
2 ČL
cukor
250 ml
červené víno
1 ks
bageta
90 g
syr Gruyère

postup

1.
V hrnci na rozpustenom masle podusíme kolieska cibule 25 až 30 minút. Potom posypeme cibuľu cukrom a dusíme ďalších 10 minút dozlata, ale stále musíme miešať, aby cibuľa neprihorela.
2.
K cibuli postupne prilejem vývar, ktorý sme si zvarili a dve tretiny a víno. Pomaly varíme 30 minút. Hotovú polievku podávame s francúzskymi krodónmi.
3.
Krodóny: Bagetky nakrájame našikmo a každý kúsok potrieme roztopeným maslom z oboch strán. Bagetky dáme na plech a pečieme ich asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Pred koncom ich posypeme syrom a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cremefresh
25.10.2013 10:10 | |
+2 -0
mňam túto polievku zbožňujem (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.