Krémová zemiaková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
1
ks
cibuľa
625
g
pór
30
g
maslo
1
liter
slepačí vývar
500
ml
mlieko
250
ml
smotana
250
ml
šľahačka
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
V hrnci na rozpustenom masle udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór pokrájaný na kolieska. Dusíme asi 7 a 10 minút, nie však dohneda.
2.
Potom pridáme na plátky nakrájané ošúpané zemiaky a vývar. Varíme dovtedy, kým zemiaky nezmäknú. Po uvarení polievku rozmixujeme, precedíme. Vylejeme ju znova do hrnca. Pridáme smotanu, mlieko a privedieme do varu.
3.
Potom polievku odstavíme a primiešame šľahačku, osolíme a trochu okoreníme. Na tanieri ozdobíme polievkau posekanou petržlenovou vňaťou a opečenými kockami chleba.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.