Pridať recept

Krupicové halušky s makom

ingrediencie

800 ml
voda
20 g
maslo
200 g
krupica
1 ks
vajce
100 g
polohrubá múka
100 g
mak
100 g
práškový cukor
4 PL
maslo

postup

1.
Do vriacej osolenej vody dáme maslo a za stáleho miešania pridáme krupicu. Uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť.
 
2.
Pridáme vajce, múku a vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého budeme tvarovať halušky. Uvaríme ich v slanej vode a vyberieme vtedy, keď vyplávajú na povrch.
3.
Každú porciu halušiek posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom a polejeme maslom. Namiesto maku môžeme použiť tvaroh, oriešky alebo džem.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.