Pridať recept

Cesnakové posúchy

6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kvások

1 PL
hladká múka
1 KL
kryštálový cukor
40 g
droždie
100 ml
vlažné mlieko

Cesto

250 g
múka polohrubá
250 g
hladká múka
1 KL
soľ
200 ml
mlieko
100 ml
olej
1 ks
vajce
1 ks
vajce na potretie
trochu
rasca
trochu
múka

Plnka

100 g
maslo
4 strúčiky
cesnaku
1/2 KL
mletá červená paprika
1 KL
soľ

postup

1.
Kvások si pripravíme zmiešaním múky s cukrom, rozdrobeným droždím a s vlažným mliekom.
 
2.
Na cesto si zmiešame polohrubú múku s hladkou a so soľou. Pridáme olej, vlažné mlieko s rozšľahaným vajcom, vlejeme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme ho na teplom mieste chvíľu vykysnúť.
3.
Zmäknuté maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom a ochutíme mletou paprikou a soľou.
4.
Pracovnú dosku si pomúčime a vyvaľkáme na nej vykysnuté cesto. Vykrojíme kolieska s priemerom 10 cm a naplníme ich plnkou, prikryjeme druhým kolieskom a okraje zatlačíme. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečený, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Cesnakový posúch
TOP 3 kysnuté posúchy
Sobota je ako stvorená na prípravu bezmäsitých jedál! Čo poviete na posúchy?
Letný smotanový posúch z tvarohového cesta s cuketou
Letný SMOTANOVÝ posúch s cuketou: Bez kysnutia, hotový do pár minút! Takúto dobrotu vám v žiadnej reštaurácii neurobia
Tento bleskový smotanový posúch s cuketou si jednoducho zamilujete! Stačí pár surovín a perfektný letný obed...
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy. Sýta a jednoduchá večera
Talianska focaccia, kapustový meteník a cesnakový posúch so slaninkou.
Cesnakové tyčinky s donair omáčkou
Báječné cesnakové tyčinky s netradičnou omáčkou zo salka: Táto kombinácia vás dostane
Ak máte chuť na niečo malé a radi experimentujete, tento recept je presne pre vás.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...