Pridať recept

Zeleninová musaka

6
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
2 ks
malá cuketa, nakrájaná na plátky
2 ks
cibuľa
2 ks
červená paprika
4 PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
tymianový lístok
1 konzerva
olúpané a pokrájané rajčiaky
1 konzerva
zelená šošovica
2 PL
petržlenová vňať
2 ks
vajce
300 g
biely jogurt
mletá sladká paprika
85 g
syr

postup

1.
Vyhrejeme rúru na cca 220 °C. Vezmeme plech a poukladáme naň nakrájané baklažány, cukety, červenú papriku a cibuľu. Jemne ich pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme.
 
2.
Pečieme zhruba 10 minút. Potom všetko premiešame, pridáme cesnak pokrájaný nahrubo, tymian a pečieme na menšej teplote (180°C), kým zelenina nezmäkne, cca 30 minút.
3.
K zelenine primiešame rajčiaky aj so šťavou, šošovicu, petržlenovú vňať, dochutíme podľa potreby. Potom všetko premiestnime do ohňovzdornej nádoby.
4.
Rozšľaháme vajcia s jogurtom a mletou paprikou, dochutíme. Pripravenou zmesou zalejeme zeleninu a povrch posypeme syrom. Vložíme do rúry a pečieme 40-45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...