Pridať recept

Bacalao

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 ks
pór
3 strúčiky
cesnaku
3 ks
paradajka
500 g
zemiaky
2 ks
bobkový list
1 balíček
zelené olivy
štipiek
šafrán
soľ
mleté čierne korenie
800 g
sušená treska
120 ml
suché biele víno
2 PL
petržlenová vňať

postup

1.
V väčšom hrnci na oleji opražíme cibuľu, biele časti z pórov a pražíme zhruba 5 minút.
 
2.
Pridáme paradajky pokrájané nadrobno, cesnak a pražíme 2 minúty. Ďalej pridáme zemiaky, bokový list, šafrán, olivy a ochutíme.
3.
Pridáme tresku, ktorú sme jemne rozmrvili, zalejeme vínom a 250 ml vody a varíme 30 minút. Nemiešame, iba sem-tam potrasieme hrncom. Nakoniec posypeme petržlenovou vňatou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať