Osso buco
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
PL
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
4
ks
teľacie zadné nožiny s kosťou a špikom
60
g
maslo
4
PL
olivový olej
4
strúčiky
cesnaku
1/2
ks
cibuľa
4
PL
paradajkový pretlak
120
ml
hovädzí vývar alebo voda
3
ks
sardelová fileta v oleji
1
ks
citrón
postup
1.
Múku, soľ a korenie zmiešame. Obalíme v nej mäso.
2.
V hrnci rozohrejeme maslo a olej, pridáme mäso a z každej strany pražíme 3 minúty. Potom ho vyberieme a dáme nabok. Do hrnca dáme cesnak, cibuľu a pražíme 5 minút.
3.
Pridáme pretlak, vývar alebo vodu, ochutíme a uvedieme do varu. Plameň znížime na minimum, hrniec zakryjeme a varíme 90 minút, šťava musí zhustnúť.
4.
Pred podávaním v miske zmiešame sardely nakrájané nadrobno s citrónovou kôrou a zmes primiešame do hrnca. Hneď podávame. Ideálna príloha je uvarená ryža alebo šafránové rizoto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.