Pridať recept

Osso buco

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
4 ks
teľacie zadné nožiny s kosťou a špikom
60 g
maslo
4 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
1/2 ks
cibuľa
4 PL
paradajkový pretlak
120 ml
hovädzí vývar alebo voda
3 ks
sardelová fileta v oleji
1 ks
citrón

postup

1.
Múku, soľ a korenie zmiešame. Obalíme v nej mäso.
 
2.
V hrnci rozohrejeme maslo a olej, pridáme mäso a z každej strany pražíme 3 minúty. Potom ho vyberieme a dáme nabok. Do hrnca dáme cesnak, cibuľu a pražíme 5 minút.
3.
Pridáme pretlak, vývar alebo vodu, ochutíme a uvedieme do varu. Plameň znížime na minimum, hrniec zakryjeme a varíme 90 minút, šťava musí zhustnúť.
4.
Pred podávaním v miske zmiešame sardely nakrájané nadrobno s citrónovou kôrou a zmes primiešame do hrnca. Hneď podávame. Ideálna príloha je uvarená ryža alebo šafránové rizoto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Leopard4
2.3.2015 22:37 | |
+0 -3
Fúúúha 3 litre múky a 4 litre olivového oleja???? *504*
dobruchut.sk
3.3.2015 08:18 | |
+1 -1
je tam preklep, to mali byt lyzice, uz je to opravene