Diétna piškóta
nízka
náročnosť
ingrediencie
90
g
múka polohrubá
30
g
kukuričná múka
300
g
práškový cukor
12
ks
vaječný bielok
1,5
ČL
hydrogénvínan draselný
1
štipka
soľ
1
balíček
vanilkový cukor
poleva z vyšľahaných bielkov
postup
1.
Múku zmiešame s kukuričnou a práškovým cukrom.
2.
Bielka rozšľaháme, pridáme vínan draselný a soľ. Vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do neho pridáme múku a vanilkový cukor. Vyšľaháme. Cesto dáme do nevymastenej tortovej formy a dáme piecť na 45 až 50 minút do rúry pri teplote 180 °C.
3.
Hotovú tortu potrieme snehom vyšľahaným z vaječných bielkov, posypeme grankom a ozdobíme ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.