Pridať recept

Pečené zemiaky so smotanou

ingrediencie

zemiaky
kyslá smotana
1 téglik
biely jogurt
syr Lučina
1 strúčik
cesnaku
pažitka
chren
maslo
soľ

postup

1.
Zemiaky poriadne umyjeme. Každý zabalíme do alobalu a dáme piecť na 45 minút.
 
2.
Počas pečenia si rozmiešame kyslú smotanu s jogurtom, Lučinou, soľou, chrenom, pretlačeným cesnakom, posekanou pažítkou.
3.
Zemiaky zbavíme alobalu, narežeme ich, osolíme. Do narezanej časti dáme kúsky masla a nalejeme smotanovú zmes.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...