Jarná šľahačková torta
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový cukor
4
ks
vajce
70
g
mandle
2
litre
kakao
60
g
škrobová múčka
60
g
hrubá múka
1
KL
prášok do pečiva
rastlinný tuk
griotka
Plnka
smotana na šľahanie
1
ks
stužovač šľahačky
podľa chuti
kryštálový cukor
Na ozdobu
200
g
marcipán
farebné perličky na zdobenie
postup
Dno formy na tortu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Maslo, ktoré sme nechali zmäknúť spolu s cukrom, vanilkovým cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame žĺtky, mandle a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne spolu so škrobovou múčkou a múkou zmiešanou s práškom do pečiva vmiešame do žĺtkového základu. Formu naplníme cestom a dáme ho upiecť asi na 30 – 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho 2x vodorovne prekrojíme a rezné strany pokropíme griotkou. Stužovač vmiešame do smotany a vyšľaháme do tuha. Plátky korpusu natrieme šľahačkou, spojíme do pôvodného tvaru a šľahačkou, ktorá ostala potrieme vrchnú časť aj strany torty. Z kúskov marcipánu na doske tvoríme vajíčka, ktoré posypeme perličkami. Marcipánom ozdobíme vrchnú časť torty aj bokmi. Pripravenú tortu necháme stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.