Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slivkové guľky z tvarohového cesta

ingrediencie

360 g
mäkký tvaroh
240 g
múka polohrubá
štipiek
soľ
1 ks
vajce
15 ks
slivky

postup

2.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme väčší šúlok a pokrájame.
3.
A obaľujeme slivky (ak sú slivky veľké, dáme len polovicu)
5.
Dáme variť vodu, pridáme troška soli a keď začne vrieť, vložíme guľky. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ich približne ešte 5 minút. Na panvici opražíme na sucho, strúhanku do hneda. Treba stále miešať, aby nezhorela a podľa svojej chuti pridáme cukor, premiešame a odstavíme zo šporáku. Uvarené guľky dáme na tanier a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom. Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.