Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mozočková omáčka

ingrediencie

100 g
mozoček
30 g
masť
30 g
cibuľa
30 g
maslo
30 g
hladká múka
1/2 liter
vývar
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá červená paprika
hrnčekov
petržlenová vňať

postup

Mozoček sparíme horúcou vodou a stiahneme krvavé blany. Na masti osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme mozoček a chvíľu dusíme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zriedime s vodou alebo vývarom a 10 minút povaríme. Potom pridáme mozoček a varíme ďalších 10 minút. Omáčku osolíme, okoreníme a ochutíme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...