Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Opitý izidor

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka
1 ks
prášok do pečiva
2 PL
kakao
10 PL
voda
ríbezľový džem
čokoláda na varenie
Cera
200 g
kryštálový cukor
3 PL
kakao
250 g
maslo
200 g
mleté orechy
4 PL
práškový cukor
1 dl
rum

postup

1.
Žĺtky vymiešať s cukrom na penu, pridať vodu, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Vyšľahať bielka a vmiešať do cesta. Na plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180°C keď sa cesto zdvihne teplotu dáme na 150°C.
2.
Maslová plnka: Nad parou vyšľahať celé vajcia s cukrom a kakaom do zhustnutia, asi tak 10 minút. Do vychladnutého všľahať jedno celé maslo.
3.
Orechová plnka: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.
4.
Na upečený korpus natrieme vrstvu ríbezľového lekváru, na to orechovú plnku a nakoniec maslovú plnku. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuzanka558
13.12.2015 14:59 | |
+280 -23
Do maslovej plnky ide koľko vajec prosím vas,napísané sú 4 ale tie idú do cesta..
mamca1402
21.10.2015 21:40 | |
+13 -13
...ale cera nie je maslo (n)
vybusna
1.11.2013 22:15 | |
+37 -15
evagraci...to co opisujes je zakusok, ktory sa vola opity frantiskan
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...