Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Opitý izidor

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka
1 ks
prášok do pečiva
2 PL
kakao
10 PL
voda
ríbezľový džem
čokoláda na varenie
Cera
200 g
kryštálový cukor
3 PL
kakao
250 g
maslo
200 g
mleté orechy
4 PL
práškový cukor
1 dl
rum

postup

1.
Žĺtky vymiešať s cukrom na penu, pridať vodu, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Vyšľahať bielka a vmiešať do cesta. Na plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180°C keď sa cesto zdvihne teplotu dáme na 150°C.
2.
Maslová plnka: Nad parou vyšľahať celé vajcia s cukrom a kakaom do zhustnutia, asi tak 10 minút. Do vychladnutého všľahať jedno celé maslo.
3.
Orechová plnka: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.
4.
Na upečený korpus natrieme vrstvu ríbezľového lekváru, na to orechovú plnku a nakoniec maslovú plnku. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuzanka558
13.12.2015 14:59 | |
+196 -12
Do maslovej plnky ide koľko vajec prosím vas,napísané sú 4 ale tie idú do cesta..
mamca1402
21.10.2015 21:40 | |
+8 -10
...ale cera nie je maslo (n)
vybusna
1.11.2013 22:15 | |
+29 -10
evagraci...to co opisujes je zakusok, ktory sa vola opity frantiskan
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...