Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná super hrudka

ingrediencie

1 liter
mlieko
8 ks
vajce
1 KL
soľ

postup

1.
Vo veľkom hrnci necháme zohriať mlieko. V mise vedľa si dobre vymiešame vajíčka spolu so soľou (prípadne cukrom a hrozienkami). Za stáleho miešania potom masu vlejeme do vriaceho mlieka a stále intenzívne miešame do zhustnutia. (POZOR: ľahko sa prichytáva na dno) Keď sa vajíčka uvaria (cca 8-10 minút), zlejeme do gázy-plienky a necháme stiecť. (Ideál je povesiť to na nejakú palicu, varechu aby to viselo. Bude mať krajší tvar)
2.
1.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí ju môžeme uložiť na tanier a konzumovať.
3.
2.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí položíme hrudu-guľu na plech vyložený mastným papierom a necháme vo vyhriatej rúre pri 180°C zapiecť, aby chytila zvrchu žlto-hnedú farbu. Poznámka: Milujem ju. Používam ju aj miesto syra do šalátov nakrájanú na drobné kocky. Tiež ako mega plátok syra na chlebík. Tento rok budem robiť asi obe varianty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dyka24
4.3.2013 16:23 | |
+1 -0
pripomina mi to nas anari syr tu na cypre.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...