Talianská syrová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
strúhaný parmezán
60
g
syr Mozzarella
25
g
hladká múka
2
PL
maslo
3
dl
horúce mlieko
2
KL
kyslá smotana
1
KL
horčica
2
PL
biely vínny ocot
tymian
muškátový orech
korenie
soľ
postup
1.
Maslo zohrejeme na panvici a pridáme múku. Zápražku budeme smažiť za stáleho miešania na miernom plameni tak, aby mala zlatú farbu a sypkú formu. Prilejeme horúce mlieko a budeme variť za stáleho miešania štvrť hodinu, až kým nie je omáčka hladká a hustá.
2.
Pridáme tymián, muškátový oriešok, vínny ocot, korenie a soľ podľa chuti. Prilejeme smotanu a dôkladne premiešame.
3.
Pridáme postrúhaný syr, kyslú smotanu a horčicu a budeme miešať tak dlho, až kým sa syr nerozpustí.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.