Pridať recept

Talianská syrová omáčka

ingrediencie

60 g
strúhaný parmezán
60 g
syr Mozzarella
25 g
hladká múka
2 PL
maslo
3 dl
horúce mlieko
2 KL
kyslá smotana
1 KL
horčica
2 PL
biely vínny ocot
tymian
muškátový orech
korenie
soľ

postup

1.
Maslo zohrejeme na panvici a pridáme múku. Zápražku budeme smažiť za stáleho miešania na miernom plameni tak, aby mala zlatú farbu a sypkú formu. Prilejeme horúce mlieko a budeme variť za stáleho miešania štvrť hodinu, až kým nie je omáčka hladká a hustá.
 
2.
Pridáme tymián, muškátový oriešok, vínny ocot, korenie a soľ podľa chuti. Prilejeme smotanu a dôkladne premiešame.
3.
Pridáme postrúhaný syr, kyslú smotanu a horčicu a budeme miešať tak dlho, až kým sa syr nerozpustí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zdenkacechova
17.3.2014 15:42 | |
+2 -16
ty nevies citat?????precitaj si to este raz,a poriadne
Anonymný nick
8.11.2014 10:26 | |
+3 -2
no neni to az tak uplne jasne....
Anonymný nick
28.11.2018 14:04 | |
+3 -1
v ingredienciach je uvedená len kyslá smotana, očividne tam ide aj sladká, ale nie je uvedené koľko... takže dajte "priměřeně"
Anonymný nick
27.9.2013 10:50 | |
+5 -6
Mame priliat smotau a v surovinach po nej ani chyru ani slichu tak neviem ;)
Podobné články
Všimli ste si, že sú v obchodoch niektoré tavené syry a syry v črievku často mimo chladničiek? Toto by ste mali
Všimli ste si, že sú v obchodoch niektoré tavené syry a syry v črievku často mimo chladničky? Toto by ste mali vedieť!
Všimli ste si, že v obchodoch sa často niektoré druhy syrov tavených syrov nachádzajú mimo chladiacich...
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.