Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianská syrová omáčka

ingrediencie

60 g
strúhaný parmezán
60 g
syr Mozzarella
25 g
hladká múka
2 PL
maslo
3 dl
horúce mlieko
2 KL
kyslá smotana
1 KL
horčica
2 PL
biely vínny ocot
tymian
muškátový orech
korenie
soľ

postup

1.
Maslo zohrejeme na panvici a pridáme múku. Zápražku budeme smažiť za stáleho miešania na miernom plameni tak, aby mala zlatú farbu a sypkú formu. Prilejeme horúce mlieko a budeme variť za stáleho miešania štvrť hodinu, až kým nie je omáčka hladká a hustá.
2.
Pridáme tymián, muškátový oriešok, vínny ocot, korenie a soľ podľa chuti. Prilejeme smotanu a dôkladne premiešame.
3.
Pridáme postrúhaný syr, kyslú smotanu a horčicu a budeme miešať tak dlho, až kým sa syr nerozpustí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zdenkacechova
17.3.2014 15:42 | |
+1 -7
ty nevies citat?????precitaj si to este raz,a poriadne
hermiona13
8.11.2014 10:26 | |
+1 -1
no neni to az tak uplne jasne....
kudlankaa
27.9.2013 10:50 | |
+2 -4
Mame priliat smotau a v surovinach po nej ani chyru ani slichu tak neviem ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...