Louisianské gumbo z morských plodov
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
425
g
paradajka
175
g
dlhozrnná ryža
125
g
krevety
350
g
rybie filety
175
g
okra
1
KL
mletá červená paprika
1
PL
hladká múka
2
PL
olivový olej
2
ks
bobkový list
6
dl
zeleninový vývar
3
ks
zeler
2
KL
worčestrová omáčka
1
ks
cibuľa
1
ks
paprika
2
strúčiky
cesnaku
citrónová šťava
tabasco
postup
1.
Zmiešame múku s paprikou. Ryby pokrájame na kúsky a pridáme ich do múky, aby sa dôkladne obalili.
2.
Olivový olej zohrejeme vo väčšej panvici, pridáme kúsky rýb a osmažíme do hneda zo všetkých strán. Vytiahneme z panvice a dáme bokom.
3.
Cibuľu pokrájame a dáme ju do panvice, taktiež pokrájanú papriku, zeler, prelisovaný cesnak a okru a smažíme na miernom plameni asi 5 minút.
4.
Prilejeme vývar, pokrájané paradajky, bobkový list a potom zmiernime plameň a necháme všetko spolu povariť štvrť hodinku.
5.
Do panvice dáme späť kúsky ryby, pridáme krevety, citrónovú šťavu, tabasco a worcesterskú omáčku. Povaríme ďalších 5 minút.
6.
Ako náhle ideme servírovať do každej misky dáme kopček ryže a okolo nej nalejeme gumbo pripravené z plodov mora.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.