Pridať recept

FOTORECEPT: Krehký slivkový koláč

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
140 g
maslo
50 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1/2 balíček
vanilkový cukor
1 KL
mletá škorica
podľa chuti
slivky

postup

1.
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Zdroj: Ywett910
 
2.
A dáme do chladničky na 1 hod. odpočívať. Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy)
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Zdroj: Ywett910
3.
Cestom vyložíme maslom vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm (troška cesta som nechala na ozdobu)
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Zdroj: Ywett910
4.
Dáme slivky a posypeme podľa svojej chuti, mletou škoricou.
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Zdroj: Ywett910
5.
Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč.
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Zdroj: Ywett910
6.
Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Dobrú chuť!
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Fotorecept: Krehký slivkový koláč
Zdroj: Ywett910
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...