Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečený slivkový lekvár s rumom

6
porcií
210
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
sliviek rozpolených a zbavených kôstok
1/2 kg
kryštálový cukor
2 dl
rum
trochu
maslo

postup

1.
Plech vymastíme maslom, poukladáme slivky, zalejeme rumom a zasypeme povrch cukrom.
2.
Džem pečieme v rúre na 180 stupňov. Po pol hodine premiešame a potom ešte dvakrát. Pečieme tri hodiny.
3.
Poukladáme do pohárov, zaviečkujeme, obrátime hore dnom a prikryjeme. Dobrú chuť :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
rodik00
24.9.2015 23:18 | |
+0 -4
Dnes som ho robil, vyzera super. Len som ho piekol na 180 stupnov 30min+ 2 a stvrt hodinu potom uz zacinal lepit a bol bez vody tak som ho dal do poharikov. Chcel by som sa spytat, ci ta fotka stymi slivkami v stave je po tych 30min alebo uz uvareny. lebo neviem aku to ma mat mat konzistenciu a mam ho ako remen husty za tak kratky cas *503* *503* *503*
Meganka127
22.10.2015 08:55 | |
+2 -0
záleží od šťavnatosti sliviek a tiež každá rúra prčie skoro inak. Ja ho dám na 150 stupňav na hodinku, premiešam, zvýšim teplotu na 180 a potom po ďalšej 1 a 1/2 hodine priebežne kontrolujem tak ako je zvykom, odobrať kúsok na studený tanier, dať na chvíľu do chladničky a sa uvidí :-)
Meganka127
29.7.2014 22:06 | |
+2 -2
robievam ho, je naozaj vynikajúci...mňam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.