Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-pšenová kaša bez cukru

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
4 šálky
voda
1 šálka
mletý mak
1 šálka
sušené hrozienka
2 ks
mrkva

postup

1.
Pšeno premyjeme horúcou vodou a vložíme do hrnca alebo väčšej panvice. Pridáme mletý mak a sušené hrozienka.
2.
Všetko zalejeme trojnásobným množstvom vody a privedieme k varu. Prikryté varíme na miernom plameni cca 20 min., pokým sa všetka voda neodparí. Priebežne miešame, aby sa pri konci varenia pšeno nepripálilo.
3.
Keď je voda takmer odparená, pridáme nastrúhanú mrkvu, prilejeme 1 šálku vody a varíme ešte 5 min.
4.
Keď je všetko uvarené do mäkka, prelejeme zmes do hlbokej misky.
6.
Necháme vychladnúť, potom vložíme na pár hodín do chladničky a podávame ako dezert alebo ako zdravé raňajky. Podľa chuti môžeme posypať slnečnicovými semiankami, orechami a pod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...