Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-pšenová kaša bez cukru

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
4 šálky
voda
1 šálka
mletý mak
1 šálka
sušené hrozienka
2 ks
mrkva

postup

1.
Pšeno premyjeme horúcou vodou a vložíme do hrnca alebo väčšej panvice. Pridáme mletý mak a sušené hrozienka.
2.
Všetko zalejeme trojnásobným množstvom vody a privedieme k varu. Prikryté varíme na miernom plameni cca 20 min., pokým sa všetka voda neodparí. Priebežne miešame, aby sa pri konci varenia pšeno nepripálilo.
3.
Keď je voda takmer odparená, pridáme nastrúhanú mrkvu, prilejeme 1 šálku vody a varíme ešte 5 min.
4.
Keď je všetko uvarené do mäkka, prelejeme zmes do hlbokej misky.
6.
Necháme vychladnúť, potom vložíme na pár hodín do chladničky a podávame ako dezert alebo ako zdravé raňajky. Podľa chuti môžeme posypať slnečnicovými semiankami, orechami a pod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...