Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-pšenová kaša bez cukru

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
4 šálky
voda
1 šálka
mletý mak
1 šálka
sušené hrozienka
2 ks
mrkva

postup

1.
Pšeno premyjeme horúcou vodou a vložíme do hrnca alebo väčšej panvice. Pridáme mletý mak a sušené hrozienka.
2.
Všetko zalejeme trojnásobným množstvom vody a privedieme k varu. Prikryté varíme na miernom plameni cca 20 min., pokým sa všetka voda neodparí. Priebežne miešame, aby sa pri konci varenia pšeno nepripálilo.
3.
Keď je voda takmer odparená, pridáme nastrúhanú mrkvu, prilejeme 1 šálku vody a varíme ešte 5 min.
4.
Keď je všetko uvarené do mäkka, prelejeme zmes do hlbokej misky.
6.
Necháme vychladnúť, potom vložíme na pár hodín do chladničky a podávame ako dezert alebo ako zdravé raňajky. Podľa chuti môžeme posypať slnečnicovými semiankami, orechami a pod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...