Pridať recept

Grécka musaka

ingrediencie

1 kg
baklažán
1 ks
zemiaky
olivový olej
2 ks
cibuľa
500 g
mleté mäso
3 ks
paradajka
1 KL
škorica
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
oregano
1 dl
červené víno

Omáčka

4 PL
maslo
4 PL
hladká múka
1/2 PL
soľ
mleté čierne korenie
2 ks
vajce
1 liter
mlieko
syr

postup

1.
Zemiak a baklažány očistíme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré opečieme na rozpálenom oleji dozlatista. Prebytočný tuk z nich necháme stiecť. Očistenú a nasekanú cibuľu zľahka opražíme, pridáme k nej mäso a opekáme. Ďalej pridávame paradajky, korenie a víno. Spolu varíme na miernom plameni 25 minút kým sa voda neodparí. Múku vymiešame s rozpusteným maslom a varíme na miernom plameni. Prilejeme teplé mlieko, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme k varu. Omáčku na chvíľu odstavíme a vmiešame do nej vajcia.
 
2.
Na pekáč rozložíme opekané baklažány, zemiaky, mäso, zalejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 45 minút kým povrch nebude hnedastý a chrumkavý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať