Nákyp s orieškovou omáčkou
8
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
175
g
kypriaci prášok
125
g
práškový cukor
25
g
mleté mandle
125
g
hrozienka
1,25
dl
kukuričný olej
1
balíček
kypriaci prášok
2
ks
vajce
Omáčka
60
g
mleté mandle
60
g
nasekané vlašské orechy
4
PL
kryštálový cukor
3
dl
polotučné mlieko
postup
1.
Do hrnca dáme hrozienka spolu s 1,25 dl vody. Privedieme do varu a potom odstavíme. Necháme namočené zhruba 10 minút, potom precedíme.
2.
Vyšľaháme olej, mleté mandle a cukor do hustej pasty, čo by malo trvať asi 8 minút, prípadne použijeme mixér, ktorý zapneme na strednú rýchlosť.
3.
Postupne pridávame vajcia a každé dôkladne vyšľaháme. Zmiešame múku a hrozienka a primiešame do zmesi. Formu vymastíme olejom alebo ju vyložíme papierom na pečenie. Forma by mala mať objem jeden liter.
4.
Do panvice dáme všetky suroviny, ktoré sú potrebné na prípravu omáčky. Privedieme do varu, zamiešame a povaríme 10 minút.
5.
Zmes na nákyp nanesieme do formy a prelejeme pripravenou horúcou omáčkou. Formu umiestníme na rošt/plech.
6.
Nákyp pečieme v prehriatej rúre pri teplote 170°C jednu hodinu. Ak sa začne cesto pripaľovať, prikryjeme nákyp papierom na pečenie alebo alobalom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.