Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vanilková zmrzlina

6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

175 g
práškový cukor
6 dl
smotana
4 ks
vajce
2 ks
vaječný žĺtok
1 ks
citrón
1 ks
vanilkový struk

postup

1.
Do kastrólu s dvojitým dnom nalejeme plnotučnú smotanu a zohrievame pomaly za stáleho miešania. Pridáme vanilku, citrónovú kôru, ktorú sme nastrúhali z jedného citróna, žĺtky a vajcia a zohrievame až do bodu varu.
2.
Plameň zmiernime a varíme za občasného miešania 8 až 10 minút, teda až kým zmes nezhustne. Do zmesi primiešame cukor a necháme vychladnúť.
3.
Prepasírujeme šľahačkovú hmotu. Prerežeme vanilkový lusk, odstránime semienka a zamiešame ich do zmrzlinovej hmoty.
4.
Hmotu nalejeme do plastovej nádoby s vrchnákom a necháme ju zamraziť cez noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.