Pavlova
8
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
jahody
225
g
práškový cukor
3
PL
pomarančový likér
3
dl
smotana na šľahanie
6
ks
vaječný bielok
1/2
KL
vínny kameň
1
KL
vanilkový extrakt
ovocie
postup
1.
Plech vyložíme pergamenovým papierom a vyznačíme na ňom veľkosť servírovacieho taniera. Množstvo uvedených surovín zodpovedá podnosu s priemerom 30 cm.
2.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vinného kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov). Postupne budeme pridávať vanilku a cukor. Šľaháme, pokiaľ zmes nie je pevná a hladká.
3.
Lyžicou nanášame zmes od okrajov do stredu. Na okrajoch je zmesi viac, v strede o niečo menej.
4.
Dĺžka pečenie závisí od vašej chuti. Pri teplote 140°C a dobe pečenia 1,5 hodiny bude pečivo mäkšie a pri teplote 110°C a dobe pečenia 3 hodiny bude pečivo krehké a suché.
5.
Pred podávaním vyšľaháme šľahačku a lyžicou nanášame na pečivo, tak aby zostal okraj voľný. Zmiešame jahody a likér a rozkladáme na šľahačku. Ozdobíme ešte ovocím podľa vlastného výberu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.