Pridať recept

Youkan (želé z fazule azuki)

4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
fazuľa azuki
1 hrnček
krupicový cukor
1 balíček
agar
trochu
voda
štipiek
soľ

postup

1.
Noc pred prípravou namočíme fazuľu do vody. Vodu potom zlejeme, prilejeme dostatočné množstvo novej a dáme variť. Varíme asi hodinu, do mäkka. Šupka by mala praskať a fazule sa rozpadávať. Vtedy odstavíme a vodu zlejeme.
 
2.
Aby sme odstránili šupky a hrudky, je potrebné fazuľu prepasírovať cez jemný cedník. Vznikne tak hladká kaša.
3.
Do hrnca dáme variť hrnček vody s agarom. Privedieme k varu a čakáme, kým sa agar rozpustí. Potom primiešame azuki pastu a dobre rozmiešame. Varíme na miernom ohni asi 20 minút, pasta by mala mať konzistenciu rozpustenej čokolády. Čím dlhšie varíme, tým bude dezert tuhší.
4.
Hotovú zmes vlejeme do pripravenej formy (ideálne do obdĺžnikovej) a necháme 2-3 minúty vychladnúť. Podávame studené, nakrájané na pásiky k zelenému čaju.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať