Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Quinoa s grilovanou pečienkou

3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kuracia pečeň

500 g
kuracia pečeň
1 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
4 PL
grilovacie korenie

Príloha

250 g
quinoa
200 g
koreňová zelenina
2 KL
kurkuma
2 KL
soľ

postup

1.
Najskôr si zapneme rúru na program grilovanie a necháme cca 10 min. rozohriať na 250 stupňov. Medzitým nakrájame cibuľu na mesiačiky a uložíme na malý pekáč.
2.
Pečienku umyjeme (NEkrájame na menšie časti) a pridáme k cibuli na pekáč. Všetko polejeme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením.
3.
Premiešame a pečieme najskôr 15 min. prikryté pri teplote 180 stupňov, potom odkryjeme a pečieme dalších 15 min. pri teplote 220 stupňov.
4.
Quinou prepláchneme vriacou vodou a dáme na panvicu. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme zovrieť (varí sa rovnako ako ryža).
5.
Koreňovú zeleninu (použila som mrkvu, kaleráb a petržlen) nakrájame na maličké kúsky.
6.
Keď quinoa začne vrieť, teplotu znížime a pridáme k nej zeleninu.
7.
Prisypeme soľ, kurkumu, premiešame a prikryté varíme do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
8.
Podávame s grilovanou pečienkou, cibuľou a zaváranými uhorkami :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...