Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Quinoa s grilovanou pečienkou

3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kuracia pečeň

500 g
kuracia pečeň
1 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
4 PL
grilovacie korenie

Príloha

250 g
quinoa
200 g
koreňová zelenina
2 KL
kurkuma
2 KL
soľ

postup

1.
Najskôr si zapneme rúru na program grilovanie a necháme cca 10 min. rozohriať na 250 stupňov. Medzitým nakrájame cibuľu na mesiačiky a uložíme na malý pekáč.
2.
Pečienku umyjeme (NEkrájame na menšie časti) a pridáme k cibuli na pekáč. Všetko polejeme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením.
3.
Premiešame a pečieme najskôr 15 min. prikryté pri teplote 180 stupňov, potom odkryjeme a pečieme dalších 15 min. pri teplote 220 stupňov.
4.
Quinou prepláchneme vriacou vodou a dáme na panvicu. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme zovrieť (varí sa rovnako ako ryža).
5.
Koreňovú zeleninu (použila som mrkvu, kaleráb a petržlen) nakrájame na maličké kúsky.
6.
Keď quinoa začne vrieť, teplotu znížime a pridáme k nej zeleninu.
7.
Prisypeme soľ, kurkumu, premiešame a prikryté varíme do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
8.
Podávame s grilovanou pečienkou, cibuľou a zaváranými uhorkami :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...