Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Piemontské syrové fondue

ingrediencie

400 g
syr fontina
1/4 liter
mlieko
4 ks
vaječný žĺtok
30 g
maslo
1 ČL
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Syr olúpeme a pokrájame na malé kocky, ktoré zalejeme mliekom. Syr necháme 5 až 6 hodín odstáť.
2.
Potom ho z mlieka vyberieme a zmiešame ho so žĺtkami a maslom. Potom pridáme pol šálky mlieka a všetko spolu povaríme vo vodnom kúpeli, kým nevznikne hustý krém. Osolíme a okoreníme ho podľa chuti.
3.
Do syrového fondue si máčame kúsky chleba, hrianky alebo aj slané tyčinky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.