Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mokrá bábovka

10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 téglik
hladká múka
1 téglik
kryštálový cukor
1 téglik
granko
1/2 téglik
olej
3 ks
vajce
1 PL
sóda bikarbóna
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Pochúťkovú kyslú smotanu zmiešame s ostatnými surovinami a vylejeme do maslom vymastnenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
2.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180ºC cca 40 min. Odporúčam do cesta primiešať aj hrozienka namočené v rume.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
anitka198
27.5.2015 19:54 | |
+2 -0
dnes som babovku upiekla a mozem povedat,ze je fakt jednoducha a velmi chutna..nedroli sa a je uplne vlacna :3 ..ja som vynechala uz vanil.cukor lebo granko je uz dost sladke+krys.cukor..bohate stacia ;) ...Nabuduce mozno uberiem este trosicku oleja ale recept je fakt skvely :)
Kacenka9
19.9.2014 10:19 | |
+4 -1
Dobry den, ano, v recepte je preklep, t.j. 3 ks vajec, 1 ks vanilkovy cukor, inak mne sa este nestalo, ze by sa mi tato babovka nevydarila a to ju peciem pravidelne takmer kazdy tyzden :)
cesnacik13
10.8.2014 15:41 | |
+1 -3
Škoda surovín, táto bábovka sa nedá upiecť, najskôr vykypela a ani sa nedá upiecť (n)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...
Viete ako chutí Ázia?
Viete ako chutí Ázia?
Kto ochutnal pravú ázijskú kuchyňu vie, že ponúka širokú paletu chutí a netradičných ingrediencií. Dá sa však ázijská...
Latte
Video: Základné techniky Latte art
Video: Základné techniky Latte art
Čo je vlastne Latte art? Je to spôsob prípravy cappuccina, kde sa pomocou nalievania mlieka do peny cappuccina vytvára...