Pridať recept

Dusené hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

Dusené hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

1,2 kg
hovädzie mäso
podľa chuti
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ČL
mletá červená paprika
1 ČL
majorán
1 ČL
tymian
1 ČL
cesnaková soľ
1 konzerva
olúpané paradajky
1/4 liter
biele víno
olej

postup

1.
Mäso nakrájame na plátky, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, majoránom, tymiánom a cesnakovou soľou.
 
2.
Každý plátok opražíme na rozpálenom oleji. Potom k nemu pridáme paradajky, zalejeme vínom a šťavou z výpeku.
3.
Mäso prikryjeme a necháme dusiť 75 minút. Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...