Pridať recept

Teľacie kolienko na milánsky spôsob

Teľacie kolienko na milánsky spôsob
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

4 plátky
teľacie koleno so špikom
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1/2 ČL
drvená rasca
1/2 šálka
olivový olej
2 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
8 ks
paradajka
1/4 liter
paradajková šťava
1 šálka
biele víno
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
soľ

postup

1.
Plátky mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opečiem sprudka na rozpálenom oleji z oboch strán. Potom ho vyberieme a uchovávame v teple.
 
2.
Vo výpeku z mäsa opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájanú mrkvu.
3.
Paradajky pretlačíme cez sito a spolu s paradajkovou šťavou, vínom prilejeme k zelenine. Posypeme citrónovou kôrou, cesnakom pretretým so soľou. Podľa chuti dosolíme, okoreníme.
4.
K omáčke pridáme aj plátky mäsa a spolu dusíme asi 1 hodinu na miernom ohni. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať