Teľacie kolienko na milánsky spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
teľacie koleno so špikom
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1/2
ČL
drvená rasca
1/2
šálka
olivový olej
2
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
8
ks
paradajka
1/4
liter
paradajková šťava
1
šálka
biele víno
1
ČL
nastrúhaná citrónová kôra
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
soľ
postup
1.
Plátky mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opečiem sprudka na rozpálenom oleji z oboch strán. Potom ho vyberieme a uchovávame v teple.
2.
Vo výpeku z mäsa opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájanú mrkvu.
3.
Paradajky pretlačíme cez sito a spolu s paradajkovou šťavou, vínom prilejeme k zelenine. Posypeme citrónovou kôrou, cesnakom pretretým so soľou. Podľa chuti dosolíme, okoreníme.
4.
K omáčke pridáme aj plátky mäsa a spolu dusíme asi 1 hodinu na miernom ohni. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.