Teľacie mäso so zeleninovou plnkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
teľacia hruď
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
soľ
1
ČL
majorán
1
PL
citrónová kôra
1
PL
mletá červená paprika
1/4
liter
biele víno
olej
Plnka
250
g
klobásová zmes
200
g
mrazená zelenina
1
ČL
sušená bazalka
2
ks
vajce
2
PL
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Do teľacej hrudi urobíme nožom otvor. Potom mäso zvnútra aj zvonku potrieme cesnakom pretretým so soľou. Posypeme majoránom a postrúhanou citrónovou kôrou.
2.
Plnka: Klobásovú zmes zmiešame so rozmrazenou zeleninou, bazalkou, vajíčkami, strúhankou. Ochutíme soľou a korením. Plnku natlačíme do otvoru v mäse.
3.
Naplnené mäso ešte osolíme, okoreníme, posypeme paprikou. Opečieme ho sprudka na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho preložíme na pekáč a pečieme ho 75 minút pri 220 °C. Počas pečenie mäso podlievame vínom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.