Pridať recept

Teľacie mäso so zeleninovou plnkou

Teľacie mäso so zeleninovou plnkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

1,5 kg
teľacia hruď
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
soľ
1 ČL
majorán
1 PL
citrónová kôra
1 PL
mletá červená paprika
1/4 liter
biele víno
olej

Plnka

250 g
klobásová zmes
200 g
mrazená zelenina
1 ČL
sušená bazalka
2 ks
vajce
2 PL
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Do teľacej hrudi urobíme nožom otvor. Potom mäso zvnútra aj zvonku potrieme cesnakom pretretým so soľou. Posypeme majoránom a postrúhanou citrónovou kôrou.
 
2.
Plnka: Klobásovú zmes zmiešame so rozmrazenou zeleninou, bazalkou, vajíčkami, strúhankou. Ochutíme soľou a korením. Plnku natlačíme do otvoru v mäse.
3.
Naplnené mäso ešte osolíme, okoreníme, posypeme paprikou. Opečieme ho sprudka na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho preložíme na pekáč a pečieme ho 75 minút pri 220 °C. Počas pečenie mäso podlievame vínom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať