Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový koláč s vôňou škorice

ingrediencie

750 g
jablko
250 g
múka polohrubá
80 g
kryštálový cukor
250 ml
mlieko
100 ml
olej
50 g
mleté lieskové oriešky
1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
mletá škorica

postup

1.
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, postrúhané jablká, mletú škoricu, vajce, pomleté lieskovce a vlejeme mlieko. Pridáme olej a dobre všetky suroviny premiešame.
2.
Cesto dáme na plech vymastený maslom (použila som menší plech, s rozmerom 34x21 )
3.
Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme, pri plynovej rúre tých 25-30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť. Ľubovoľne polejeme čokoládovou polevou.
4.
A ozdobíme. S dcérkou sme povykrajovali z jablka, takéto ozdoby :-)...rezané časti jablka, potrieme rozkrojeným citrónom, aby sme zabránili hnedému zafarbeniu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Rika901
24.11.2013 15:44 | |
+1 -0
robila som ho druhýkrát, a lepil sa mi na papier na pečenie, ani sa tak pekne nezdvihol ako na obrázku...:-/
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...