Karí ryža s tofu
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
syr Tofu
125
g
zelená fazuľka
9
ks
šalotka
1
ks
jarná cibuľka
1
PL
citrónová šťava
2
PL
arašidy
1
kg
ryža
3
PL
slnečnicový olej
1
KL
soľ
citrónová kôra
4
ks
chilli paprička
citrónová tráva
6
strúčikov
cesnaku
1
PL
olej
1
KL
biele korenie
1
KL
kardamón
1
ks
badián
1
KL
klinčeky
1
KL
mletá škorica
1
KL
kmín
1
KL
koriander
postup
1.
Najskôr si vytvoríme karí pastu tak, že v mažiari alebo mlynčeku na korenie vymelieme všetko korenie a zrniečka.
2.
Slnečnicový olej rozpálime v predhriatom woku. Pridáme nakrájané šalotky, nahrubo nasekaný cesnak a nakrájanú citrónovú trávu. Varíme na miernom plameni, až kým nezmäknú, čo je približne 5 minút. Pridáme chilli papričky zbavené semienok a nasekané. Primiešame suché korenie. Vmiešame citrónovú kôru nastrúhanú z 1 citróna a soľ.
3.
Vo woku zohrejeme olej a povaríme na ňom nakrájané tofu asi 2 minúty, primiešame karí pastu a nakrájané zelené fazuľky. Pridáme uvarenú ryžu a miešame na väčšom plameni približne 3 minúty.
4.
Všetko premiestnime do väčšej servírovacej misky. Posypeme osmaženou šalotkou, jarnou cibuľkou a arašidmi. Pokvapkáme šťavou z citróna.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.