Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená kačka s červenou kapustou

ingrediencie

Kačka

1 ks
kačka
soľ
kmín
2 šálky
voda

Kapusta

1 ks
kapusta červená hlávková
1 ks
cibuľa
1 dl
červené víno
vegeta
rasca
1 PL
ocot
1 PL
cukor

postup

1.
Deň pred pečením dáme rozmraziť kačku, večer ju nasolíme a pokmínujeme. Necháme v pekáči postáť do rána.
2.
V deň pečenia podlejeme kačku vodou a dáme piecť. Pečieme prikryté, 10 - 20 minút na 280°C (250°C). Potom znížime na 150 - 160°C. Po hodine otočíme. Pol hodiny pred dopečením odkryjeme. Pečieme do ružova.
3.
Na usmažená cibuľu dáme kapustu, podlejeme vínom a ochutíme vegetou, rascou a octom. Ak je kapusta veľmi kyslá pridáme cukor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bubikopf21
28.12.2013 16:13 | |
+19 -16
Ja kačicu večer natriem soľou a majoránom; do brucha jej napchám jabĺčka, pokiaľ možno kylasté. Pečiem na druhý deň.
krsna626
20.12.2013 17:54 | |
+38 -11
Len tá vegeta v tej kapuste mi akosi nesedí :-)
AILEEN
2.7.2012 18:19 | |
+30 -8
toto jedlo dobre poznam ,chovame kacice,vrelo odporucam ,,,mnamky,,,:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.