Pridať recept

Cibuľová pizza s ančovičkami

6
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
hrubá múka
2,5 dl
vlažná voda
7 g
sušené droždie
1 KL
cukor
1 PL
olivový olej
1 KL
soľ

Ďalej

4 PL
olivový olej
3 ks
cibuľa
10 ks
čierne olivy
50 g
ančovičky
2 PL
strúhaný parmezán
200 g
konzervované paradajky
1/2 KL
rozmarín
1 KL
cukor hnedý
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Do misky dáme cukor a droždie a zmiešame s 50 ml vody. Necháme postáť na teplom mieste asi 15 minút, teda až kým nevznikne kvások.
 
2.
Múku zmiešame so soľou a v strede urobíme jamku. Pridáme olej, kvások a zvyšnú vodu. Vymiešame celkom hladké cesto.
3.
Pracovnú dosku pomúčime a vyklopíme na ňu cesto a miesime, až kým nie je celkom vláčne. Cesto dáme späť do misky a prikryjeme ho fóliou, ktorú sme pred tým potreli olejom. Cesto necháme asi pol hodinu stáť, teda až kým nezdvojnásobí svoj objem.
4.
Cesto váľkame 2 minúty. Rukami cesto vytiahneme a položíme na olejom vymastený plech tak, aby boli aj okraje rovnako hrubé. Cesto by malo mať hrúbku 6 mm, pretože počas pečenia sa ešte zdvihne.
5.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici a pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, cukor a čerstvý rozdrvený rozmarín. Prikryjeme a za občasného miešania smažíme na miernom plameni 10 minút. Cibule by mali byť mäkké, nie hnedé. Potom pridáme nasekané paradajky, premiešame a osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme trošku vychladnúť.
6.
Cesto potrieme olejom a posypeme troškou syru. Na cesto rovnomerne rozložíme cibuľu a paradajky. Necháme odkvapkať ančovičky a nálev z nich uschováme. Ančovičky prekrojíme a rozložíme ich na pizzu. Olivy tiež prekrojíme a ukladáme ich na pizzu. Pokvapkáme zvyšným olejom z ančovičiek. Na záver posypeme syrom.
7.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°c približne 18 až 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.