Pridať recept

Pizza štyri ročné obdobia

4
porcie
185
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
múka hrubá
2,5 dl
voda
7 g
droždie
1 KL
cukor
1 KL
soľ
1 PL
olivový olej

Náplň

25 g
klobása chorizo
25 g
huby
45 g
artičoky
25 g
syr Mozzarella
3 ks
ančovičky
2 KL
kapary
4 ks
olivy
4 ks
bazalka
olivový olej
korenie
soľ
paradajková omáčka

postup

1.
Do misky dáme cukor a droždie a zmiešame s 50 ml vody. Necháme postáť na teplom mieste asi 15 minút, teda až kým nevznikne kvások.
 
2.
Múku zmiešame so soľou a v strede urobíme jamku. Pridáme olej, kvások a zvyšnú vodu. Vymiešame celkom hladké cesto.
3.
Pracovnú dosku pomúčime a vyklopíme na ňu cesto a miesime, až kým nie je celkom vláčne. Cesto dáme späť do misky a prikryjeme ho fóliou, ktorú sme pred tým potreli olejom. Cesto necháme asi pol hodinu stáť, teda až kým nezdvojnásobí svoj objem.
4.
Cesto váľkame 2 minúty. Rukami cesto vytiahneme a položíme na olejom vymastený plech tak, aby boli aj okraje rovnako hrubé. Cesto by malo mať hrúbku 6 mm, pretože počas pečenia sa ešte zdvihne.
5.
Cesto potrieme paradajkovou omáčkou, aby siahala až takmer ku okrajom. Jednu štvrtku pizze pokryjeme plátkami klobásy, ďalšiu pokrájanými plátkami húb, tretiu srdiečkami artičokou a poslednú mozzarellou a ančovičkami.
6.
Navrch rozložíme kapary, olivy a bazalkové listy. Pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme. Do časti s ančovičkami nedávame žiadnu soľ, pretože ryby sú samy o sebe slané.
7.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°C počas 18 až 20 minút, alebo pokiaľ okraje pizze nebudú zlatohnedé a chrumkavé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...