Pridať recept

Ryba na škorici

ingrediencie

600 g
rybie filé
trochu
soľ
trochu
biele mleté korenie
trochu
citrónová šťava
2 ks
cibuľa
1 ks
celá škorica
3 PL
vínny ocot
4 PL
olivový olej
trochu
maslo

Biela omáčka:

1 hrnček
slepačí vývar
25 g
maslo
20 g
múka
1 ks
žĺtok
4 PL
smotana
trochu
soľ
trochu
cukor

postup

1.

Filé opláchneme studenou vodou a osušíme. Nakrájame ho na rovnaké plátky.

 
2.

Ryby osolíme a okoreníme a potrieme citrónovou šťavou. Necháme 30 minút odležať.

3.

Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cibuľu, na dva kusy prelomenú škoricu, ocot a olej dáme do hrnca. Tekutinu uvedieme do varu a necháme ju na slabom ohni ešte asi 2 minúty variť. Vyberieme kúsky škorice a pridáme filé.

4.

Rybu varíme na miernom ohni 18-20 minút. Potom mäso vyberieme a dáme ho do plytkej pomastenej formy. Rybí vývar scedíme až na 1/4 pôvodného objemu.

5.

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a metličkou na sneh rozšľaháme na hladkú bledú hmotu. Pridáme scedený vývar a necháme za stáleho miešania 3 minúty variť. Omáčku stiahneme zo šporáka.

6.

Žĺtok ušľaháme so smotanou, pridáme ho do omáčky a ochutíme soľou a cukrom. Omáčku rovnomerne rozlejeme na porcie ryby. Formu dáme do stredu rúry predhriatej na 210 stupňov a pečieme 15-20 minút do ružova. Dáme pozor, aby vrchná strana nebola hnedá. Ako príloha je dobrá ryža polievaná maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať