Pridať recept

Jelenie ragú po taliansky

ingrediencie

650 g
jelenie mäso
50 g
údená slanina
1 PL
olej
200 ml
suché červené víno
250 g
špagety
100 g
šľahačka
2 PL
brusnicový kompót
50 g
parmezán
trochu
mletý muškátový oriešok
trochu
soľ
trochu
čersté mleté korenie

postup

1.
Mäso umyjeme a osušíme. Pokrájame ho na malé kocky, osolíme a okoreníme. Slaninu nakrájame na malé kúsky.
 
2.
V hrnci rozpálime maslo s olejom a dáme opražiť slaninu. Slaninu potom odpeňovacou lyžicou vyberieme a odložíme.
3.
Jelenie mäso na horúcom tuku opečieme.
4.
Zalejeme 150 ml vriacej vody a vínom a ešte raz dáme prevariť. Znížime teplotu, hrniec prikryjeme pokrývkou a mäso dusíme asi 60 minút, až je mäkké.
5.
Medzitým uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody špagety a necháme ich dobre odkvapkať. Dáme ich potom do vyhriateho hrnca, pridáme asi 35 g masla.
6.
Z hrnca zložíme pokrývku a mäso dáme variť tak dlho, až sa polovica vody vyparí. Vmiešame šľahačku, odložené kocky slaniny a kompót a ešte raz krátko povaríme. Špagety dáme do predhriatej misky. Navrstvíme na ne mäso a posypeme parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať