Pridať recept

Kurča s bambusovými výhonkami

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
1 PL
škrobová múčka
1 PL
čínske ryžové víno
1 PL
sójová omáčka
200 g
bambusové výhonky
4 PL
slnečnicový olej
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
píniové oriešky
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
paradajkový pretlak

postup

1.

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame.

 
2.

Škrobovú múčku zmiešame s ryžovým vínom a sójovou omáčkou. Dochutíme soľou a korením.

3.

Mäso dáme do zmesi a necháme ich asi 1 hodinu odstáť. Občas premiešame.

4.

Bambusové výhonky dáme dobre odkvapkať a pokrájame ich na malé kúsky alebo prúžky.

5.

Paradajkový pretlak vmiešame do kuracieho vývaru. V hrnci rozpálime olej. Cesnak olúpeme, v horúcom oleji ho opečieme do zlatohneda a odstránime. Mäso pečieme za stáleho miešania v horúcom tuku. Pridáme píniové oriešky. Zalejeme bujónom. Uvedieme do varu za stáleho miešania a varíme tak dlho, kým z tekutiny nevznikne ľahko viazaná omáčka. Šťavu podľa potreby dochutíme. Pridáme cukor a podľa potreby soľ a korenie.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať