Pizza Venezia
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
múka
2
balíčky
sušené droždie
1
liter
mlieko
80
g
maslo
Na obloženie
trochu
cesnakový olej
3
ks
červená paprika
12
ks
surová šunka
1
konzerva
olúpané paradajky
1
pohár
olivy
trochu
pamajorán
trochu
soľ
trochu
korenie
200
g
syr Gouda
postup
1.
V miske premiešame múku so sušeným droždím a soľou. Prilejeme vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo alebo margarín a všetko spracujeme na hladké cesto. Cesto necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
2.
Potom cesto rozvaľkáme a vyložíme ním 4 vymastené formy na pizzu.
3.
Cesnakový olej zmiešame s bazalkou a touto zmesou potrieme cesto.
4.
Papriky umyjeme, osušíme, rozpolíme, zbavíme semien a pokladáme na prúžky.
5.
Šunku, odkvapkané paradajky a prúžky papriky rozložíme vkusne na pizzu a ozdobíme olivami.
6.
Posypeme majoránom, soľou, korením a strúhaným syrom a znovu dáme krátko vykysnúť. Pečieme 35-40 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.