Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hubník - hubový koláč

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
rožok
7 ks
vajce
hríby
300 ml
mlieko
1 ks
cibuľa
100 g
slanina
kmín
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať

postup

1.
Rožky nakrájame, vajcia rozhabarkujeme s mliekom a asi 2/3 vylejeme na rožky, premiešame.
2.
Na kocky pokrájanú slaninku opražíme, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a očistené, nakrájané a horúcou vodou sparené hríby. Okoreníme, osolíme a podusíme. Stačí 5-10 minút, budeme zapekať. Hubník je výborný aj zo sušených húb - huby zalejeme vriacou vodou, necháme napučať, scedíme a dusíme, dlhšie ako čerstvé. Podusenú zmes pridáme k rožkom
3.
pridáme zvyšok vajec a nasekanú petrželku, zamiešame ak je zmes príliš riedka pridáme rožok, ak hustá pridáme vajíčko s mliekom. Necháme aspoň pol hodinu postáť, aby zmes nažila.
4.
Zmes preložíme do zapekacej misy, alebo pekáčika a dáme piecť na 180°C asi 45-50 minút.
5.
Upečený hubník je vo vnútri šťavnatý a na povrchu má peknú tmavú kôrku.
6.
Podávame v zime s čalamádou, alebo kyslou uhorkou a v lete so zeleninovým šalátom. Môžeme ho podávať ako hlavné jedlo aj ako prílohu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hubidubidu
1.10.2013 12:11 | |
+0 -0
aby som nekrivdila, tento recept je úžasný a až pôjdeme na huby tak určite vyskúšam aj tento recept 8:|
evauhlik
2.10.2013 15:07 | |
+0 -0
vyskúšaj, určite neobaniješ :P
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.