Pridať recept

FOTORECEPT: Plnené hríbové klobúčiky

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

šampiňóny
prerastená slanina
cibuľa
syr tavený
celá rasca
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať

postup

1.
Na šampiňónoch vykrojíme hlavičku a lyžičkou vydlabeme stred, spolu s nožičkami posekáme na drobno. Slaninu, alebo šunku nakrájame na kocky, cibuľu na drobno.
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Zdroj: evauhlik
 
2.
Na panvici speníme cibuľu, pridáme slaninu a nadrobno nakrájané stredy zo šampiňónov, okoreníme, podusíme až pokiaľ sa nevydusí šťava ktorú si pustili šampiňóny. Pridáme tavený syr a bylinky. Dobre premiešame, ak treba osolíme.
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Zdroj: evauhlik
3.
Touto zmesou plníme šampiňónové hlavičky, na plech pridáme predvarené alebo predpečené zemiaky. Hlavičky môžeme naplniť aj bryndzou a navrch poukladať slaninku. Zvyšok plnky dáme na chlieb ktorý sme pokvapkali olejom
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Zdroj: evauhlik
4.
dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 10 minút... miesto šampiňónov môžeme použiť bedle, suchohríby a samozrejme najlepšie sú dubáky...
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Fotorecept: Plnené hríbové klobúčiky
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať