Pridať recept

Rýchle bolonské špagety

ingrediencie

2 PL
olivový olej
500 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
2 stonky
vňaťový zeler
4 strúčiky
cesnaku
400 g
paradajka
400 g
paradajková passata
štipiek
oregano
400 g
špagety
50 g
strúhaný parmezán
trochu
čerstvá bazalka

postup

1.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a pražíme na ňom hovädzie mäso asi 2 minúty, alebo kým nie je hnedé.
 
2.
Do panvice pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno pokrájaný zeler a prelisovaný cesnak. Na strednom ohni pražíme asi minútu a potom pridáme paradajky a paradajkovú passatu (môžeme nahradiť paradajkovým pretlakom). Všetko premiešame, ochutíme soľou, korením a oreganom. Varíme na miernom ohni približne 15 minút a občas omáčku premiešame.
3.
Medzitým ako pripravujeme omáčku si uvaríme špagety al dente podľa návodu na obale. Precedíme ich a vyklopíme do vyhriatej misy.
4.
Omáčku vyskúšame, poprípade dochutíme. Prelejeme ňou horúce špagety a posypeme ich nastrúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.11.2016 01:01 | |
+2 -1
Bolognese milujem. Ja osobne este zvyknem pridat uz na hotove palivu chilli omacku. Tato je na jolokia zaklade https://www.pekelnik.eu/chilli/jolokia_10