Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špagety s vajíčkom, slaninou a hráškom

4
porcie
22
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
špagety
100 g
mrazený hrášok
100 g
pancetta
6 ks
jarná cibuľka
50 g
parmezán
4 ks
vajce
100 ml
polotučná smotana

postup

1.
Cestoviny uvaríme v hrnci so slanou vodou podľa návodu na obale. Posledné 3 minúty pred dovarením k nim pridáme hrášok.
2.
Kým sa cestoviny varia, slaninu nakrájanú na kocky opražíme na oleji dochurumkava. Ak je potrebné z panvice vylejeme nadbytočný tuk a necháme asi 1 lyžičku. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a pražíme minútu.
3.
Parmezán zmiešame s vajíčkami a smotanou. Dochutíme soľou, korením a premiešame.
4.
Cestovinu s hráškom scedíme a vrátime do horúceho hrnca. Pridáme pancettu a jarnú cibuľku. Smotanovú omáčku primiešame do misy a poriadne premiešame. Špagety posypeme parmezánom a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.