Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špagety s vajíčkom, slaninou a hráškom

4
porcie
22
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
špagety
100 g
mrazený hrášok
100 g
pancetta
6 ks
jarná cibuľka
50 g
parmezán
4 ks
vajce
100 ml
polotučná smotana

postup

1.
Cestoviny uvaríme v hrnci so slanou vodou podľa návodu na obale. Posledné 3 minúty pred dovarením k nim pridáme hrášok.
2.
Kým sa cestoviny varia, slaninu nakrájanú na kocky opražíme na oleji dochurumkava. Ak je potrebné z panvice vylejeme nadbytočný tuk a necháme asi 1 lyžičku. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a pražíme minútu.
3.
Parmezán zmiešame s vajíčkami a smotanou. Dochutíme soľou, korením a premiešame.
4.
Cestovinu s hráškom scedíme a vrátime do horúceho hrnca. Pridáme pancettu a jarnú cibuľku. Smotanovú omáčku primiešame do misy a poriadne premiešame. Špagety posypeme parmezánom a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.