Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Králik na dubákoch

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

králik
2 ks
cibuľa
cesnak
dubáky
údená slanina
soľ
celá rasca
drvená rasca
mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do vhodného pekáča. Časť dubákov si odložíme. Pridáme 3-4 strúčky cesnaku.
2.
Králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pokvapkáme olejom, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť na 200°C asi na 60 - 80 minút. Všetko záleží od veľkosti králika aj od nádoby.
3.
Keď je mäso upečené, králika vyberieme, ak treba dolejeme vodu, pridáme dubáky ktoré sme si na začiatku odložili, povaríme, ochutíme, prípadne zahustíme lyžicou múky rozhabarkovanou v studenej vode
4.
upečené mäso vložíme naspäť, prehrejeme... podávame s uvarenými zemiakmi a zeleninovým šalátom...
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.