Pridať recept

Bravčové plátky na kari

ingrediencie

1 kg
bravčové stehno
2 ks
cibuľa
5 PL
paradajková šťava
1 KL
kari korenie
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
drvená rasca
trochu
chilli paprika
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
hladká múka
trochu
olej
1 kg
zemiaky
50 g
maslo
200 ml
horúce mlieko
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso nakrájame asi na 10 plátkov, jemne vyklepeme, posolíme, okoreníme, poprášime múkou. Na panvicu dáme rozpáliť olej a pripravené kúsky mäsa opečieme z oboch strán.
 
2.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme dosklovita na výpeku. Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom. Dochutíme soľou, korením a vegetou. Podľa potreby podlejeme ešte vodou, premiešame, aby mäso neprihorelo. Prikryté dusíme do mäkka.
3.
Šťavu nie je treba zahustiť, stačí múka, v ktorej boli plátky mäsa obalené.
4.
Zemiaky očistíme a dáme uvariť do vody s lyžičkou soli. Ešte teplé zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, horúce mlieko, soľ a vyšľaháme na vláčne pyré.
5.
Mäso podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
delfinik58
26.12.2017 17:37 | |
+14 -18
Bolo vyborne, odpprucam ;-)
BlazenaSadovska
3.12.2013 22:12 | |
+27 -7
Doporučujem, naozaj je to mäsko chutné. Nech sa Vám vydarí.
Anonymný nick
3.12.2013 21:39 | |
+12 -6
zajtra urobím,vyzerá to fajne (y)
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáce karí korenie – podľa vašej chuti
Ako si doma pripraviť jednu z najznámejších koreniacich zmesí s nádhernou a intenzívnou arómou.
Manuál pre milovníkov kari
Manuál pre milovníkov kari: Poradíme, ako pripraviť to tradičné i rôzne iné verzie
Dlhé roky bola predstava slovenských kuchárov o kari taká, že pridali do jedla žltú zmes korenín, v ktorej...