Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčová krkovička na spôsob rezňa

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
soľ
mleté čierne korenie
plnotučná horčica
3 ks
vajce
strúhanka
1 ks
cibuľa
tvrdý syr
1 PL
bravčová masť

postup

1.
Krkovičku vykostíme a narežeme na rezne. Jemne ju naklepeme, osolíme, okoreníme a na každý rezeň s jednej strany potrieme 1 čl horčice.
2.
Pripravíme si plech na pečenie. Naň rozotrieme 1 PL masti a pokrájame cibuľu.
3.
Vajcia si rozšľaháme a rezeň ponoríme do vajec iba s tej strany kde je natretá horčica. Tú stranu potom dáme do strúhanky a na plech mäso uložíme s čistou neobalenou stranou. Podlejeme troškou vody a dáme zakryté piecť do rúry asi na 30 min.
4.
Potom mäso odkryjeme a na každý rezeň dáme trocha nastrúhaného syra a dáme dopiecť.
5.
Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
30.9.2013 12:14 | |
+6 -1
Blahoželám k výhre,,knihu si zaslúžite. :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.