Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčová krkovička na spôsob rezňa

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
soľ
mleté čierne korenie
plnotučná horčica
3 ks
vajce
strúhanka
1 ks
cibuľa
tvrdý syr
1 PL
bravčová masť

postup

1.
Krkovičku vykostíme a narežeme na rezne. Jemne ju naklepeme, osolíme, okoreníme a na každý rezeň s jednej strany potrieme 1 čl horčice.
2.
Pripravíme si plech na pečenie. Naň rozotrieme 1 PL masti a pokrájame cibuľu.
3.
Vajcia si rozšľaháme a rezeň ponoríme do vajec iba s tej strany kde je natretá horčica. Tú stranu potom dáme do strúhanky a na plech mäso uložíme s čistou neobalenou stranou. Podlejeme troškou vody a dáme zakryté piecť do rúry asi na 30 min.
4.
Potom mäso odkryjeme a na každý rezeň dáme trocha nastrúhaného syra a dáme dopiecť.
5.
Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
30.9.2013 12:14 | |
+6 -1
Blahoželám k výhre,,knihu si zaslúžite. :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?