Pridať recept

FOTORECEPT: Pastierske rezne

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
hovädzie mäso krk
2 ks
cibuľa veľká
1 ks
klobása domáca
200 ml
hovädzí vývar
200 g
tvrdý syr
5 PL
olivový olej
5 PL
kečup
2 PL
múka hladká
1 PL
petržlenová vňať
1 KL
soľ
čierne mleté korenie
600 g
zemiaky na kašu
200 ml
mlieko na kašu
125 g
maslo na kašu

postup

1.

Pripravíme si suroviny. Hovädzie mäso, ja som mala z krku.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
 
2.

Ostatné suroviny.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
3.

Mäso umyjeme vysušíme, nenaklepávame. Osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
4.

Orestujeme na rozpálenom oleji.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
5.

Mäská vyberieme a vložíme hneď do pripraveného pekáča.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
6.

Nakrájame si cibuľu na väčšie kúsky a tiež aj klobásku.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
7.

Orestujeme klobásu, pridáme cibuľu, podlejeme vývarom a všetko dusíme domäkka.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
8.

Zmes navrstvíme na mäská v pekáči

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
9.

pokvapkáme kečupom.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
10.

Posypeme strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
11.

Dáme piecť do rúry, pečieme cca 30 minút pri teplote 200stupňov.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
12.

Uvaríme zemiaky, spravíme z nich kašu s pridaním mlieka a masla.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
13.

Podávame. Dobrú chuť.

Fotorecept: Pastierske rezne
Fotorecept: Pastierske rezne
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
beliana
10.8.2015 08:24 | |
+2 -0
Pečieme prikrýté?
dorisa
10.8.2015 08:50 | |
+1 -7
Ja som neprikrývala, ale jasne, môžete, mäsko asi viac zmäkne. Ďakujem.
jankadubska5100195
9.8.2015 11:16 | |
+4 -4
pochybujem že hovädzie mäso bude za 30 minút aj s opekaním hotovééé ja by som ho najskôr určite prykrité dusila a na mäkké mesko podavala ingrediencie a zapiekla. (y)
dorisa
10.8.2015 08:48 | |
+7 -4
jasne, možno máte pravdu, záleží aj, aké hovädzie mäsko máme. Pečenie som nemerala, je tam cca....... a či už zakryté, jasne, že sa môže pekáč zakryť, v tomto prípade sa nepamätám už, ale nič sa tým nemôže pokaziť, akurát tak mäsko získa na šťavnatosti., aj keď je aj tak mojou úpravou šťavnaté. ;)
Anonymný nick
12.1.2014 16:36 | |
+4 -4
Urcite skusim,ked sa mi vrati z cesty moj truckerik... <3 (y)
vlastina1952
12.1.2014 19:19 | |
+3 -3
Budete spokojna:)
dorisa
12.1.2014 19:30 | |
+2 -2
je to perfektné jedlo:) mnam
Podobné články
Kuracie rezne
Toto je FINTA na dokonale tenučký, rovnomerne naklepaný rezeň! Jednoduchá metóda, ktorú takmer nikto nepozná + recepty
Ak sa dnes chystáte pripravovať rezne, vyskúšajte tento málo známy spôsob, ako ich rovnomerne naklepať. Funguje...
Najchutnejšie obrátené rezne: 12 overených receptov na tie najšťavnatejšie rezne, aké si môžete pripraviť
Najchutnejšie obrátené rezne: 12 overených receptov na tie najšťavnatejšie rezne, aké si môžete pripraviť
Vyprážané rezne majú silnú konkurenciu – mäkučké obrátené rezne. Mnohí z nás ich dokonca uprednostňujú...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.