Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špagetový koláč

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
špagety
2 tégliky
kyslá smotana
3 ks
vajce
4 strúčiky
cesnak
čerstvý špenát
sterilizované šampiňóny
paradajka
syr tvrdý
soľ
mleté čierne korenie
čerstvé bylinky

postup

1.
Špagety uvaríme, scedíme a dáme do misy. Pridáme kyslú smotanu, vajcia, pretlačený cesnak a za hrsť nastrúhaného tvrdého syra, osolíme, okoreníme.
2.
Premiešame a jednu tretinu špagiet navrstvíme do vhodnej formy. Ja som použila tortovú formu a vystlala som ju papierom na pečenie.
3.
Čerstvý špenát sparíme, odstránime hrubšie stonky a navrstvíme na špagety. Osolíme, okoreníme a zasypeme strúhaným syrom.
4.
Do zbytku špagiet pridáme šampiňóny a čerstvé bylinky, napr. kmín, bazalku, petržlenovú vňať. Zamiešame a navrstvíme do formy, dobre poutláčame a dáme piecť na 180°C asi 45 minút zakryté alobalom.
5.
Po upečení vrch koláča ozdobíme ošúpanými, na mesiačiky nakrájanými paradajkami, posypeme syrom a dáme zapiecť.
6.
necháme mierne vychladnúť, vyberieme z formy a nakrájame. Podávame teplý alebo studený, ako slaný koláč ale aj ako prílohu k mäsu napr. pri grilovaní....
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
23.7.2015 02:01 | |
+1 -1
Vyzerá to krásne, esteticky, aj chutne, i keď ja by som rajčiny nešúpala. A súhlôas s Evauhlik, je skutočne ***na tvrdiť, že s inou cestovinou by bolo OK. Je TO len a len podpichovanie, sprostá závisť, úbohosť, vidím, že Z***ov je tu aj tu niekoľko, nielen na ostatných prtáloch, najmä na JEDNOM istom. Ako chuť a aj vizáž tohto jedla ovplyvní tvar suroviny? BLBOSŤ! Dokonca ani jej trochu iné zloženie, čiže ak by šlo o graham cedtovinu, nie. Ľudskí HLÚPOSŤ a z nej prameniaca ZÁVISŤ sú nekonečné. TU sa TO opäť potvrdilo. Recepis je fajn, ukladám si ho a budem odporúčať, robiť reklamu. A aj upozorňovať na TOHOTO tu intelichentného Diskutéra, jktorý potrebuje liečiť svoje komplexy z neschopnosti niečo vkusné vytvoriť.
dadkadodko
20.7.2015 12:47 | |
+1 -0
(y) výborný nápad...dakujem za inšpiráciu...rajčiny obmením kedže ich nelúbim, napríklad za cuketu,ale ako nápad je to super....a ja určite použijem špagety...:)
zuna7
11.6.2014 22:00 | |
+0 -0
:! x 7§
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...