Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty

Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Zdroj: evauhlik
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kuracie prsia
2 ks
vajce
4 PL
hladká múka
150 ml
mlieko
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
zemiaky
celá rasca

postup

1.
Z mlieka, múky a vajec si spravíme cestíčko, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a na kúsky nakrájané kuracie mäso. Necháme odstáť, občas premiešame.
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Zdroj: evauhlik
 
2.
Do rozpáleného oleja kladieme malé kôpky mäsa aj s cestíčkom a vysmažíme z oboch strán.
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Zdroj: evauhlik
3.
Zemiaky postrúhame na najväčšom strúhadle, osolíme, okmínujeme.
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Zdroj: evauhlik
4.
Do rozpáleného oleja kladieme malé kôpky, lyžicou roztlačíme na placky a opečieme z oboch strán.
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Zdroj: evauhlik
5.
Servírujeme s cesnakovým dresingom (smotana kyslá, cesnak, soľ, mleté čierne korenie) a s akoukoľvek zeleninou, alebo zeleninovým šalátom.
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Fotorecept: Kuracie rezne v cestíčku a zemiakové rosty
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.6.2014 21:59 | |
+17 -6
Ja som to včera robila na obed a priateľovi to veľmi chutilo. Naozaj výborny recept
Anonymný nick
5.6.2014 21:20 | |
+31 -11
;) a nie je toho vyprážaného trošku veľa? Ja dávam do cestíčka cesnak a strúhaný syr.....úžas.....ale vtedy podávam k mäsku varené zemiačky. :3
evauhlik
6.6.2014 12:40 | |
+19 -7
nuž každému podľa vlastnej chuti :P
Podobné články
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...