Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bryndzové halušky

ingrediencie

4 ks
zemiaky
2 ks
vajce
200 g
hladká múka
200 g
hrubá múka
2 dl
voda
1 ČL
soľ

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na trelku alebo na najjemnejšom strúhadle.
2.
Postupne pridávame obidve múky a premiešame, vodu, najskôr deci. Ak je cesto priveľmi husté pridáme vodu, ak riedke, múku.
3.
Ideálna konzistencia :) Halušky nahážeme cez sitko na halušky, alebo z drevenej doštičky nožíkom, do vriacej osolenej vody. Halušky sú hotové keď vyplávajú na hladinu, cca 5 minút. Hotové halušky precedíme studenou vodou.
4.
Do horúcich halušiek pridáme bryndzu, na vrch dáme podľa chuti slaninku, opečenú klobásku, salám, cibuľku, syr.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LMenglerova
24.10.2015 10:30 | |
+5 -0
Dělám halušky už mnoho let od babičky ze Slovenska. Podle slovenské kuchařky se dělají úplně jinak..Také je nedělám přes cedník,ale pěkně na prkénku.Mouky dávam tolik,aby těsto nebylo suché,pak se nemusí přidávat voda..
svetlo77
21.3.2015 19:32 | |
+4 -0
Rebeka60,zemiaky si pustia šťavu ,alebo šetríte zemiaky a pridavate viac vody?? ,
bobana99
29.1.2014 12:54 | |
+11 -1
ja nikdy nepridávam vodu...a používam len polohrubú múku
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...