Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bryndzové halušky

ingrediencie

4 ks
zemiaky
2 ks
vajce
200 g
hladká múka
200 g
hrubá múka
2 dl
voda
1 ČL
soľ

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na trelku alebo na najjemnejšom strúhadle.
2.
Postupne pridávame obidve múky a premiešame, vodu, najskôr deci. Ak je cesto priveľmi husté pridáme vodu, ak riedke, múku.
3.
Ideálna konzistencia :) Halušky nahážeme cez sitko na halušky, alebo z drevenej doštičky nožíkom, do vriacej osolenej vody. Halušky sú hotové keď vyplávajú na hladinu, cca 5 minút. Hotové halušky precedíme studenou vodou.
4.
Do horúcich halušiek pridáme bryndzu, na vrch dáme podľa chuti slaninku, opečenú klobásku, salám, cibuľku, syr.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LMenglerova
24.10.2015 10:30 | |
+4 -0
Dělám halušky už mnoho let od babičky ze Slovenska. Podle slovenské kuchařky se dělají úplně jinak..Také je nedělám přes cedník,ale pěkně na prkénku.Mouky dávam tolik,aby těsto nebylo suché,pak se nemusí přidávat voda..
svetlo77
21.3.2015 19:32 | |
+4 -0
Rebeka60,zemiaky si pustia šťavu ,alebo šetríte zemiaky a pridavate viac vody?? ,
bobana99
29.1.2014 12:54 | |
+11 -0
ja nikdy nepridávam vodu...a používam len polohrubú múku
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.